Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се прави лампичка за врътките на Алфа 156 - вместо за 30 лв. за 58 ст.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе слагаш светодиод - ама мисля е по-добре с бял или пък разкарваш тъпия цокъл и направо за платката запояваш една крушка от стандартните за таблото. То и без това, за да смениш изгорялата крупка, трябва да свалиш блока с врътките и дали ще го направиш в колата на място или във вас с поялника, все тая.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Предимството на светодиода е, че вероятността да изгори клони към нула. Остава си завинаги там.
      Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
        В магазина за автоаксесоари на Коматевско шосе, кръстовището с Южен, срещу старческия дом, има всякакви - цени до 2лв.
        Да има всякакви боклуци Но поне каквото ти трябва, го има там...
        156 TS
        ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
          Да има всякакви боклуци Но поне каквото ти трябва, го има там...

Вчера бях там, но точно от този вид нямат, имали били преди ама сега йок... явно ще се запоява.
          Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

тази крушка не е ли същата като на пепелника ???много ми прилича на нея моита на пепелника беше зелена купих си друга от кауфланд 2бр за 1лв
            sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
            Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Врътки

Съжалявам за незнанието си но "врътките на 156-ца" нищо не ми говори! А на снимката нищо не и се разбира!
              Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
              2001год 115кс + ремап

Comment

Онези три копчета, дето са като на старо радио и си пускаш топлото/студеното оттам

Comment

Крушките за 3-те врътки на централната конзола /температура, вентилатор и регулатора за посоката
                  на вентилация/ са сами по себе си уникални - нямат нищо общо с другите от таблото --> цени от 70 ст. за бр. китаец до 1,20 лв. за Филипс, които просто се заменят в малките цокъли на всички останали уреди в централната конзола - пепелник - 2 бр., гориво - 2 бр., часовник - 2 бр.,температура - 2 бр., оборотомер - 2 бр., скоростомер - 3 бр. Крушките за 3-те врътки са запоени за цоклите си - замяната изисква намирането на точно такова чудо /22 до 31 лв. според някои теми във форума/ или запояването на обикновена крушка или най-добре диод със съпротивление в цокъла. Аналогичен цокъл с крушка аз поне за момента не успявам да намеря в Пловдив.
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Искам да попитам, някой може ли да ми помогне със слагането на тия диоди, защото на мен са ми изгоряли и трите. Идеята ми е да сложа червени, защото уредите са ми червени. Някой знае ли дали няма да стане боза от цветове с тях.
                    Ще черпя!
                    sigpic
                    Subaru Legacy 3.0 H6
                    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                    0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщение
                      Накой има ли идея къде в Пловдив към момента могат да се намерят въпросните крушки, цени?
                      Няма ли ги вече в Алекс Ауто?
                      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Когато ми се наложи да търся такива крушки имах проблем, еми никъде в Русе намяше.
                        Решението: обикновени крушки както останалите по таблото, просто ги запойх и така 10 месеца вече.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Натиснах копчето два-пъти бързо, моля да се изтрие това постче! Извинете!
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:57.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз днес си реших проблема със запояване на крушка - 40 ст./бр. от Викиват.
                            Attached Files
                            Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                              Искам да попитам, някой може ли да ми помогне със слагането на тия диоди, защото на мен са ми изгоряли и трите. Идеята ми е да сложа червени, защото уредите са ми червени. Някой знае ли дали няма да стане боза от цветове с тях.
                              Ще черпя!
                              Слагаш бели, а не червени и задължително дифузни. Ти си имаш на самите врътки червен филтър, така че червен светодиод не е необходим, а и те са с по-малък интензитет на светлината от белите. Освен тована на диода задължително се връзва сериен резистор (както е показал Nikiboy), че иначе ще изгори. По интернет има разни калкулатори за стойноста на резистора при 12V захранващо напрежение, но не са особено точни, защото трябва да се изчисли за конкретния модел диод, в зависимост от спецификациите му. Принципно 1.0-1.2 KOhm е компромисна осреднена стойност, която работи в повечето случаи, така че вземи такива.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение

Слагаш бели, а не червени и задължително дифузни. Ти си имаш на самите врътки червен филтър, така че червен светодиод не е необходим, а и те са с по-малък интензитет на светлината от белите. Освен тована на диода задължително се връзва сериен резистор (както е показал Nikiboy), че иначе ще изгори. По интернет има разни калкулатори за стойноста на резистора при 12V захранващо напрежение, но не са особено точни, защото трябва да се изчисли за конкретния модел диод, в зависимост от спецификациите му. Принципно 1.0-1.2 KOhm е компромисна осреднена стойност, която работи в повечето случаи, така че вземи такива.
                                Тъпото е, че врътките са ми със зелен фиртър.
                                sigpic
                                Subaru Legacy 3.0 H6
                                Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                                0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                                X